Help

Deze website geeft meer informatie over de Smart Energy Cities aanpak. Op deze website kan je meer informatie vinden over de projecten die zijn gedaan binnen het Smart Energy Cities programma. Ook vind je hier de nieuwsberichten en het model met daarin de uitleg over de Smart Energy Cities aanpak. Mocht je meer willen weten over het programma klik dan hier.

Het model

Onderstaand model is een schematische aanpak van de Smart Energy Cities aanpak. De aanpak heeft als doel om de energietransitie van Nederlandse wijken te versnellen. In dit model wordt de sociaal maatschappelijke route (groen) weergegeven en gelijktijdig gecombineerd met de technisch/economische route (blauw).

 

Het model bestaat uit 5 stappen:

  1. Samen starten
  2. Karakteriseren
  3. Afwegen kansrijke strategie├źn
  4. Ontwerpen routekaart
  5. Besluitvorming routekaart

Elk van deze stappen heeft een pagina waarin het proces van de stap wordt toegelicht. Deze toelichting is verrijkt met verschillende afbeeldingen, filmpjes, voorbeelden en tools die gebruikt zijn in het proces. Deze worden in de tekst weergegeven als links of zijn in de tekst ingevoegd zoals hieronder is weergegeven.

Binnen elke stap zijn ook een aantal punten weergegeven. Deze punten geven de belangrijkste werkzaamheden in de fase aan. Deze punten zijn aan te klikken en geven dan een korte pop-up met informatie. Ook heb je de mogelijkheid om door te klikken naar meer informatie.